Jak vybrat hrubost mletí kávy?

Pokud upřednostňujete mletou kávu před zrnkovou, v našem e-shopu si můžete vybrat různé hrubosti mletí. Jak na to?

Obecně lze rozdělit hrubost takto:

Jemné mletí = určené pro přípravu klasického (u nás stále oblíbeného) "turka" nebo do džezvy.

Střední mletí = určené pro přípravu v moka konvičce, domácí kávovary.

Hrubé mletí = určené pro přípravu ve french pressu nebo filtrované kávy.

Nejjemnější mletí je na džezvu, trochu hrubší mletí na na "turka". French press potřebuje jinou hrubost než filtr, moka konvička jiný střední stupeň než domácí kávovar.....no, není to úplně jednoduché. Náš průmyslový mlýnek má prostě hodně stupňů hrubosti mletí a proto je nejlepší (a pro Vaší spokojenost určitě, takže to určitě doporučujeme udělat), když uvedete do poznámky k objednávce na jakou přípravu potřebujete mletou kávu! A my už si s tím hravě poradíme.....

Pokud uvedete, že je káva do domácí mašinky (kávovar nebo také espresso), pak zvolíme jemnější variantu střední hrubosti. 

Při nákupu mleté kávy přímo u nás v Lázeňské pražírně vám rádi poradíme a nameleme naší kávu dle vašeho přání.
Pokud váháte nad volbou hrubosti kávy při objednávce v našem e-shopu, můžete se na nás obrátit a napsat nám dotaz. Nejraději máme milé dotazy :-)