Čerstvě upražená káva musí dýchat

K dotazům ohledně ventilku na sáčku do kterého je balena naše káva:

čerstvě upražená káva uvolňuje oxid uhličitý ( v kávové hantýrce se říká, že se káva musí "vydýchat"), přitom tento proces uvolňování může trvat až 2 týdny od upražení - pokud kávu dříve nevypijete, jak je dobrá ????

Jednocestný ventil umožňuje uvolňování oxidu uhličitého ze sáčku ven a zároveň zabraňuje průniku vzduchu dovnitř.

Vzduch, vlhkost a teplo jsou největším nepřítelem upražené kávy. Po otevření sáčku je proto nejlépe ji uchovat v uzavřené nádobě, nebo v původním sáčku. 

Jó - a káva se nemá pít hned po upražení, minimum jsou 3 dny po upražení.....nechte ji trochu vydechnout, pražení pro ni bylo náročné ????.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné