Jak vybrat hrubost mletí kávy?

Pokud upřednostňujete mletou kávu před zrnkovou, v našem e-shopu si můžete vybrat tři hrubosti mletí. Jak na to?

Jemné mletí = určené pro přípravu klasického (u nás stále oblíbeného) "turka" nebo do džezvy.

Střední mletí = určené pro přípravu v moka konvičce.

Hrubé mletí = určené pro přípravu ve french pressu nebo filtrované kávy.

Pokud potřebujete mletou kávu do domácího espressa, meleme ji na střední hrubost.

Zde je, ale riziko, že máte nastaven přístroj na jinou hrubost mleté kávy a výsledek v šálku nebude dle vašich představ. U domácích přístrojů na espresso doporučujeme vybrat vždy variantu s mlýnkem (nejlepší je mlýnek zvlášť) a použit kávu zrnkovou. Každá káva ovšem vyžaduje jiné nastavení mlýnku! Pro vaši spokojenost je nejlepší, když uvedete do poznámky k objednávce, že je káva do domácí mašinky, pak zvolíme jemnější variantu střední hrubosti. 

Při nákupu mleté kávy u nás v Lázeňské pražírně vám rádi poradíme a nameleme naší kávu dle vašeho přání. Pokud váháte nad volbou hrubosti kávy při objednávce v našem e-shopu, můžete se na nás obrátit a napsat nám hezký dotaz.