Správné Espresso je jen jedno

Správné Espresso je malý šálek o obsahu 30ml.

Espresso poznáte podle krásně krémové pěny (nazývaná jako "crema") na povrchu. Podle barvy pěny se pozná jak byla káva připravena. Pěna by měla být hladká, bez bublin a po rozhrnutí lžičkou se má vracet zpět.

Espresso krásně voní, vůně závisí na odrůdě kávy nebo na druhu směsi. Chuť a vůni Espressa ovlivňuje také šálek do kterého je servírováno. Plnost chuti nejlépe vynikne v nahřátém šálku. Intenzivní aroma se drží nejlépe v zahřátých a zaoblených šálcích (jako máme u nás:???? ).

Espresso má své přesné parametry, podle kterých se má připravovat. V Itálii dokonce existuje Národní institut kávy, který určuje parametry pro jeho přípravu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení